Edelleen toimii

LÄÄKÄRIN KOTIKÄYNNIT
POLIMEDI KOTILÄÄKÄRIPALVELU
PUH 040 504 6421

YHTEYSTIEDOT

Kouvolan Meditiimi Oy


puh 010 3213280


Y-tunnus 1877702-9

Akupunktio

Akupunktio -hoidot 

Lääkärin antama akupunktiohoito 


Akupunkutuuri eli akupunktio on ikivanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka muodostaa hyvin tärkeän osan kiinalaista lääketiedettä. Länsimaihin tämä hoitomuoto saapui ensimmäisen kerran 1600 - luvulla Kiinassa lähetystyötä tehneiden jesuiittojen mukana. Suomessa Suomen Lääkäreiden Akupunktioyhdistykseen kuuluu n. 500 jäsentä, joista suuri osa harrastaa akupunktuuria aktiivisesti vastaanottotyössään. 

Akupunktuuri kuuluu fysikaalisiin hoitomenetelmiin. Lähinnä se on ärsytyshoitoa. Länsimaisen käsityksen mukaan akupunktuuri on kivun oireenmukainen hoito, joka ei paranna kivun syytä. Kuitenkin hyviä tuloksia on saavutettu myös erilaisten sairauksien hoidossa.

Akupunktuuri on hoitomuoto, jossa hyvin ohuita neuloja pistetään ihonläpi tiettyihin anatomisiin pisteisiin (akupisteet), joista saadaan aikaan haluttu vaikutus. Akupisteet (361 kpl) sijaitsevat 12 päämeridiaanilla ja 2 extra meridiaanilla. 

Kivun alalta yleisimpiä lienevät migreeni ja muut päänsäryt, niskan- ja hartiaseudun kiputilat, esimerkiksi lihasjännitys-säryt, sekä selkäsäryt, iskias, jännetulehdukset ym. Lisäksi voidaan hoitaa allergista nuhaa, astmaa, ihottumia, säärihaavaa, kuukautis- ja synnytyskipuja sekä erilaisia toiminnallisia vatsavaivoja. 

Mahdollisia säännöllisen lääkityksen muutoksia ei saa tehdä, vaan on aina keskusteltava hoitavan lääkärin kanssa. Hyviä tuloksia akupunktuurilla saavutetaan, mikäli säilytetään kriittinen asenne hoidon antamiseen. Akupunktuuri ei ole mikään "yleishoito" tai "oikotie onneen", vaan eräs hoitomuoto muiden joukossa. 

Tietyissä sairaustiloissa sillä kiistatta saadaan aikaan hyviä tuloksia, lähinnä juuri pitkäaikaisissa kiputiloissa. Näistä migreenissä teho vaikuttaa parhaalta. Myös lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten allergisessa nuhassa ja astmassa on tullut usein pitkäaikaistakin helpotusta. Monet potilaat tarvitsevat vain pari hoitokertaa vuodessa pysyäkseen lähes oireettomina. 

Tupakoinnista vieroittamisessa on saatu yli 60 prosentin lopettamistulokset n. 200 tupakoitsijalla, joilta vaikutusta tiedusteltiin n. 6 kuukautta hoidon jälkeen. Myös laihduttamiseen käytetään akupunktiota, tällöin asetetaan korviin ns. kestonastat, joilla on havaittu olevan ruokahalua hillitsevää vaikutusta. 

Akupunktuuri on saavuttanut vakiintuneen aseman muuta lääketieteellistä hoitoa täydentävänä hoitomuotona.